tisdag 30 juli 2013

Nedvärderat och bortviftat med "tunnel till Haga"

En twitter-diskussion får mig att fundera kring en artikel Först kränkt vinner och att vi alla i och för sig har ömma tår och saker vi tycker att de är jobbiga att få höra. Det är ändå inte rimligt att vi i en saklig debatt börjar uppträda som prinsessan på ärten och tävlar om vem som kan beskylla den andra för än det ena än det andra. Oansvarigt vägval för staden använder viss kraft för att påpeka vilka absurda konsekvenser Vägvalets strategier får, men behöver en konstruktiv debatt att Vägvalets ordförande börjar agera kränkt.

Hans ordval "nedvärderat och bortviftat" får mig att tänka på ett av Vägvalets företrädare ofta använt uttryck:
 "tunneln till Haga"
Att det här handlar handlar om en tunnel som leder från Haga och vidare till mängder av platser, en tunnel som förkortar resvägar mellan platser som Partille, Ale, Stenungsund, Mölndal, Mölnlycke och mängder av platser varav flera centralt i Göteborg det önskar Vägvalet få "nedvärderat och bortviftat"

Med stöd från båda de stora tidningarna i Göteborg känns det mycket tveksam om Vägvalet verkligen kan hävda att de är en stackars underdog som ska behandlas med silkesvantar. Vi som är engagerade i att äntligen få en riktig kollektivtrafiksatsning för vår region vi blev tagna på sängen av GT kampanjen och känner oss som vi hamnat i ett kraftigt underläge. Vägvalet behandlar oss nedlåtande och utnyttjar sitt försprång för att låtsas att vi skulle vara okunniga etc.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar