söndag 28 juli 2013

Miljöpartiet kritiserar Göteborgs mest tillväxtnegativa parti

I Oansvarigt vägval för staden så kritiserar miljöpartiet Vägvalet på ett kraftfullt sätt för bristande insikter i den nödvändiga tillväxt och de nödvändiga förändringar som urbaniseringen innebär. 
Göteborg växer med människor som vill hit för att studera, arbeta, söka kärleken, är på flykt eller känna stadens puls. Urbanisering är ingen grumlig konsultidé utan ett globalt faktum som beror på ökad specialisering och att färre arbeten finns i jordbruket, gruvor eller likande.
Jag har ju ganska ofta varit tveksam till miljöpartiet och dess tillväxtnegativa hållning som ibland slagit över i ren nostalgi. Nu framstår de som riddare för en framtidsorienterad syn mot det riktigt nej-sägande Vägvalet vars nostalgi-tripp av någon anledning blivit långa bilköer. Jag säger Våga tro på Göteborg!


1 kommentar:

  1. http://www.economics.handels.gu.se/english/Units+and+Centra/environmental-economics/about-eeu/news---press/news_+och+_events/detail/traffic-congestion-charges--prices-are-more-effective-than-restrictions-.cid1174834

    SvaraRadera