söndag 2 januari 2011

Ett knivskarpt inlägg, kring vilka värderingar vi ska försvara.

Helena von Schantz gör det igen hon summerar och tydliggör en svår frågeställning på ett utmärkt sätt. Här på Newsmill skriver hon Expressen har mycket att lära av SvDs Per Gudmundsson och min främsta invändning är att titeln inte lyckas visa att det här handlar om de värderingar som är nödvändiga för ett liberalt samhälle. Värderingar som till och med är viktigare än en individs liv och frihet eftersom de handlar om en grundval för allas liv och frihet. Det handlar om den svåra frågan när kränker en individs frihetssträvan andras rättigheter. Jag citerar här när Helena sticker ut hakan med något som egentligen är en självklarhet men också kan väcka ilska hos de som är vana vid att se saker ur ett annat perspektiv.

"I mina ögon är vårt ansvar mot den som hotas och hindras från självförverkligande minst lika viktigt som att vi förebygger terrordåd"

Bilden är hämtad från siten Freedigitalphotos och jag tackar för möjligheten att använda den gratis. Följande länk ger mer information om bilden: http://www.freedigitalphotos.net/images/Other_Metaphors_and__g307-Exclamation_p22402.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar