måndag 12 januari 2015

Dags för en till kupp?

När det var några veckor kvar till valet så kändes det som att argumenten blivit förnuftigare och att vi gick mot en ganska trygg seger för ja i folkomröstningen. Sen kom Wannholt med extra stort uppslag i GP och påståenden som på politikervis var väl inlindade. Det var en välplanerad kampanj som skulle lukta politisk skandal så att själva sakfrågorna kom i bakgrunden.Något som andra medier skulle vilja göra uppföljare på.

Nu kommer GP med listan över de mäktigaste under 2014 och på fjärde plats kom han in:


4. Martin Wannholt, kommunalråd Samverkande göteborgare. Vände, med en debattartikel i GP, på egen hand opinionen i trängselskattefrågan veckan före valet. Hur mycket makt han kommer att få under 2015 är en helt annan fråga.

Kommunalråd Wannholt visade sig ha mycket makt under 2014 och han fick tidningarna att hylla honom. Det man nu undrar över är hur det blir 2015?



Stödet från tidningarna är oförminskat så den maktpositionen har han kvar. Det är förstås tydligt att inget etablerat parti vill samarbeta med honom och ingen litar på honom. Hans påståenden inför valet har förstås grundligt dementerats  Det var en lögn men ändå är det nog inte något som nått den breda allmänheten. Det drar ihop sig till kommunfullmäktige beslut kring trängselskatten så något försök till att få samma makt som förra året satsar han nog på. Jag känner mig inte lugn denna gång.

4 kommentarer:

  1. Martin är både ärlig och kunnig (till skillnad från dig) Därför hoppas jag att han får framgångar i fortsättningen.

    Han är definitivt Göteborgs populäraste moderat och kanske till och med den populäraste politikern. Jag är säker på att de övriga politikerna känner sig hotade.

    SvaraRadera
  2. Det där med kejsare stal du väl från Jonny Magnussons kritiker. Det känns lite malplacerat i din teckning.

    SvaraRadera
  3. IngSim49, hur kan du klassa en politiker som öppet ljuger och kommer med osanningar för sina egna intressens skull som ärlig?

    SvaraRadera
  4. När båda våra stora tidningar skriver hyllningar till kemiingenjören så att man skulle kunna tro att han vore senaste schlagerfestivalvinnaren, solkungen, ... så känns det helt naturligt att tala om kejsaren.

    Det är förstås fascinerande att en mörkblå politiker med track-record om att bekämpa alla kollektivtrafiksatsningar och drömmar om ännu fler biltunnlar centralt i Göteborg kan påstås stå på folkets sida. Det är lite Napoleon över detta.

    SvaraRadera