tisdag 5 augusti 2014

Nej är fyllt av problem

Det ena alternativet vid ett demokratiskt beslut kan vara fyllt av problem. Jag har mött de som tycker det är rent odemokratiskt att kommunen mfl påpekar att ett nej till trängselskatt skapar problem men löser inte några. Information är istället förutsättningen för demokrati och det svider att betala skatt men alternativen kan verkligen svida mycket mer.

Ett nej innehåller inga ja, dvs ingen lösning på överbelastad centralstation och inkommande spår, ingen lösning på kollektivtrafikinfarkten, ingen lösning för tillväxt och ekonomi i Göteborg.

I Demokratiska beslut på kollisionskurs så tas ännu fler olösta problem upp och även de rent demokratiska svårigheter som uppstår vid ett nej. Säger man nej till att diska så ligger disken kvar, säger vi nej till trängselskatt så återuppstår flera svårlösta problem.





En replik på demokratiska beslut på kollisionskurs bemöts i Så mycket tjänar vi på kollektivtrafiken. Jag påminner också om en äldre artikel Nyttan av Västlänken balanserar kostnader som visar att detta är en satsning som vi behöver.

2 kommentarer:

  1. http://www.expressen.se/gt/ledare/sa-mycket-tjanar-vi-pa-kollektivtrafiken/

    SvaraRadera
  2. http://www.expressen.se/gt/ledare/nyttan-av-vastlanken-balanserar-kostnader/

    SvaraRadera