torsdag 13 juni 2013

Göteborg tappar mark

Jag läser en artikel i DI Här är bubbelrisken störst och den handlar om bostadsmarknaden men så visar den sig säga mycket om Göteborgs utveckling och kanske något mer. Vi jämförs med Stockholm och Malmö där satsningarna på infrastruktur varit mycket större och plötsligt så går det att inse att vi snart inte är rikets andra stad. Tydligast är det med Malmö som från att ha varit en stad på dekis börjar närma sig oss och det handlar bland annat om en Citytunnel så att de får snabb och effektiv kollektivtrafik in till flera centrala punkter. Jag citerar!

Det västsvenska infrastrukturpaketet för 34 miljarder kan hjälpa till att vända den utvecklingen. Men samtidigt är det möjligt att befolkningen röstar nej till biltullarna. Därmed faller en stor del av finansieringen bort. Det vore dåliga nyheter för alla som är inne på bostadsmarknaden i Göteborg.
Den göteborgare som vill få igen pengarna på sin bostad ska alltså rösta ja till biltullar? ”Absolut. Framkomligheten ökar med biltullar”, säger Maria Pleiborn.

1 kommentar:

  1. http://www.johantrouve.com/2013/01/en-starkt-vastsverige-i-framtiden/

    SvaraRadera