lördag 18 januari 2014

Vad tycker de andra partierna?

Debattartikeln En tågtunnel i Haga löser inga problem är inte direkt någon av Vägvalets mest välskrivna och när det etablerade partiet talar om en David och Goliat kamp mot ett ganska nystartat nätverk med medlemmar som arbetar helt ideellt blir det riktigt lustigt. Följande:

Vi väntade med spänning på en kommentar från ansvariga politiker i Göteborg Stad, Västra Götalandsregionen eller trafikverket
får mig dock att tänka till. Vägvalet syns nästan en gång i månad i någon av våra två stora tidningar och ofta i båda.  Alla de andra partierna lyser nästan helt med sin frånvaro. Har de inga skribenter som kan skriva om Västsvenska paketet, Västlänken och trängselskatt eller vad är skälet?

Jag tänkte lista vad jag tror kan vara deras huvudskäl för trängselskatt. De kan säkert välja något skäl som jag placerat in på något annat parti eller något skäl jag missat men jag tycker att det är dags att provocera dem att formulera sig.

  • Moderaterna: Trängselskatt är en marknadsekonomiskt effektiv metod att komma till rätta med köer och trängsel minskar dyra investeringar och kan ge ett totalt sett sänkt skattetryck.
  • Folkpartiet: Trängselskatt är ett liberalt sätt att styra folks beteende och skapa en bra stadsutveckling för Göteborg med bättre infrastruktur.
  • Kristdemokraterna: Trängselskatt är ett moraliskt riktigt sätt att låta bilister betala hela sina kostnader och en möjlighet att skapa mer möten för Göteborgarna.
  • Miljöpartiet: Trängselskatt passar väl in i vår gröna skatteväxling och ger stora möjligheter för att göra Göteborg både till en grönare och effektivare stad.
  • Socialdemokraterna: Trängselskatt ger oss möjligheter att skapa den kollektivtrafik som behövs både för en bra stad och för att vi ska lyckas hjälpa svaga grupper utan tillgång till bil.
  • Vänsterpartiet: Trängselskatt är en bra metod för att nå både miljömål och medmänskliga mål. Vi skäms inte över skatter som gör att svaga grupper kan få behov tillfredställda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar