torsdag 3 oktober 2013

Bilvänliga Göteborg

Vi behöver bilarna - också i Göteborg är en tänkvärd debattartikel. När vi har en stad med en mycket lovvärd ambition att minska andelen biltrafik till förmån för kollektivtrafik, cykel etc. får vi inte glömma att det ger oss en möjlighet att utveckla bilen till framtidens transportmedel.
  1. Framtidsmöjlighet som bär alla sina kostnader, även trafikskador och alla slags miljökostnader
  2. Framtidsbilar som också utvecklas kraftigt när det gäller minskade störningar i form av buller, yta och avgaser.
Göteborg är en av de mest bilvänliga städer jag känner till och både Allén och Götaleden pumpar stora trafikströmmar riktigt centralt och på Hisingen är det inte sämre. Detta är något vi ska vara stolta över och få andra större städer är ens i närheten av det.

Göteborg  måste marknadsföras som bilvänlig stad. 
Något annat vore falsk varudeklaration.

http://www.freedigitalphotos.net/ 
Det är en hyfsat stor andel av de som vill bo centralt som kan tänka sig att inte ha bil alldeles intill och det är ännu fler som föredrar att deras bostadskvarter är bilfritt och erbjuder skyddade miljöer för barn. En stor del andel av nybyggnationen centralt har försetts med omfattande bilplatser så utbudet av detta är tillgodosett. När vi i Göteborg gör självklara satsningar på att erbjuda bilfredade centrala områden så ska vi vara i djupet överens om att det absolut inte är ett nej till bilen utan ett sätt att erbjuda ett breddat utbud för alla behov.

Att vissa människor inte behöver bil är en möjlighet för att skapa
 en tätare attraktivare stad där allt hamnar närmare. 
En stad som blir attraktivare även för bilägare. En bilvänligare stad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar