fredag 24 maj 2013

De vill ha det bättre än andra

I samband med kravallerna i Husby dyker de upp de som vill ta politiska poäng på  det som sker och i Upplopp: Husby som ett Rorschachtest i DN dissekeras hur långt i rena lögner en del är beredda att gå för att styrka sina argument. Nu är det inte detta i centrum för detta inlägg utan istället tesen att jämlikhet är lösningen.

Lyssnar man på de som deltar i den här typen av upplopp så upptäcker man att de inte alls har ett syfte och en sak i tankarna. 
  • De vill ge igen på någon som de tycker illa om
  • De vill kunna stjäla något de inte har
  • De vill ha en sysselsättning för att få utlopp för sina känslor
Lyssnar man lite mer vid sidan av så inser man att de inte tycker om att gå upp på morgnarna, de tycker de har rätt att använda droger, de har mängder av åsikter om jobb som de inte vill ha. Deras mammor tvättar deras kläder och att hjälpa till hemma tycker de ofta är något de ska kunna smita ifrån. Mängder av de saker andra tvingar sig till är sådant de anser sig för fina för. Någon jämlikhet är det inte vad de arbetar för.

De vill ha det bättre än andra.



1 kommentar:



  1. En väns kommentar på FB: Svåra frågor och det finns väl tyvärr inga lätta lösningar. Segregation leder dock inte samhället framåt, och tyvärr ökar den istället för att minska.


    Jan Lenander Ja, jag ser hur så kallad "decentralisering" exempelvis kommunaliseringen av skolan inte alls ledde till mer inflytande för den vanliga medborgaren utan bara till att likvärdigheten sattes ur spel och segregationen ökade. Malmös obehagliga satsning på att vara störst, bäst och vackrast i Skåne har inneburit att de skapat rikemans och fattigmansgetton. De felaktiga besluten är otaliga och vi måste kämpa för att rätta till dem. Att underblåsa kriminalitet för att få mer kraft i sina argument är dock totalt fel väg. Den som kastar sten på brandmän ska aldrig ha några ursäkter. Vi lever i en demokrati som gör stora insatser för de svagaste, de som drabbas utanförskap etc. och det är något värt att försvara.

    SvaraRadera