torsdag 21 maj 2015

De har valt sin mördarresa

Alice Teodorescu tar upp snällismens tokigheter i Naivt om Jihadister och i och med att vi får allt mer en inblick i vilka drivkrafterna är för de som reser säger hon saker som inte borde behövt sägas. Det är inte några stackars offer, det är ungdomar som det gått ganska bra för och de vill bara inte bli några Svensson utan utmärka sig och visa sig finare än andra. Ett vanligt kneg är inte deras grej, de har rätt tro och andra fel.


1 kommentar:

  1. Här kommer en artikel som skriver balanserat om variationerna hos de som återvänder från områden där ISIS härjar. Den är lite försvar för de rödgrönas rena missgrepp men annars intressant.

    http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/jihadister-ar-inte-alltid-terrorister_4581224.svd

    Artikeln tar upp en mer problematiserande syn och den variation som finns bland de som åker på en Jihadresa och jag håller med om det mesta.

    Det som jag anser är det stora missgreppet av de rödgröna är att fokusera på just gruppen ISIS krigare. För denna grupp finns inget annat rimligt agerande än straff, deportering och fängelse. Detta är inget blockkäbbel utan en genuin känsla hos en stor majoritet svenskar.

    De som är återvändare men inte själva upplever sig som ISIS krigare utan bara råkat bli indragna i något de inte ville vara med om, de kan nås genom bredare program för de som råkat ut för traumatiserande händelser i andra länder.

    Jag håller inte med om att någon större andel av de som reser anser sig ha hamnat i utanförskap eller på något annat sätt kan bedömas vara i utanförskap. De kanske försöker ursäkta sig med sådant men det är oftast inte sant. De vill självförverkliga sig och de vill vara finare än andra även om de kallar det att komma närmare Allah. Just därför anser jag fängelse och andra åtgärder som tydliggör att det inte lönar sig att trampa på andra är ytterst verksamma åtgärder.

    SvaraRadera