måndag 27 december 2010

Jämställdhet är inte en vänsterfråga

Malin Lernfelt tydliggör förtjänstfullt att Feminism är inte vänster och det är så skönt att inse att feminism handlar om mer en FI och Gudrun Schyman. Jämställdhet mellan könen är i grunden något liberalt.

2 kommentarer:

  1. Det är så viktigt att lyfta den här frågan. Det handlar utöver jämställdhet även om begrepp som solidaritet, rättvisa och mänskliga rättigheter.

    Läs gärna mina tidigare inlägg om första maj och om läroböcker.

    http://lararegertie.blogspot.com/2010/04/larobocker-som-kalla-till-kunskap.html

    http://lararegertie.blogspot.com/2010/05/tankar-kring-forsta-maj.html

    SvaraRadera
  2. Två stycken trevliga och lärorika inlägg som förtydligar en viktig men svår debatt. En av mina absoluta favoriter Sven-Eric Liedman och kanske framför allt boken "Ett oändligt äventyr" är också symbol för något av det sämsta som hänt skolan. Som läroböcker i vår svensk skola användas hans böcker "Från Platon till Lenin ..." och efterföljare med liknande titlar. Alla dessa böcker innehåller en stor del oförbehållsam hyllning av kommunismen som alltså våra ungdomar indoktrinerades med. Böckerna innehåller mycket tänkvärt och bra och som sagt andra böcker av honom är mycket intressanta men hur kunde ett sådant missgrepp göras i svensk skola?

    SvaraRadera